بهینه سازی سرعت بارگزاری سایت

سرعت بارگزاری سایت وضعیتی که از لحظه ی ارسال دستور لُود سایت از جانب کاربر تا پایان بارگزاری سایت را شامل می شود به عوامل مختلفی چون سرعت سرور میزبان، اسکریپت سایت و سرعت وسیله ی کاربر بستگی دارد، قسمت کاربر در دسترس ما نیست امّا احتمالاً سرور میزبانی یا اسکریپت سایت دست کم تا حدودی در دسترس است.

در خصوص سرعت بارگذاری سایت آنچه مناسب است بار گذاری پیش از هشت ثانیه است، مناسب است از چهار تا هشت ثانیه سایت یا دست کم بخشی از آن به دستگاه کاربر و بیننده ارسال شده باشد، طبق آنچه پیشتر مطرح شده درصدی بالا از کاربران در صورتی که لود و بارگزاری سایت از شش تا هشت ثانیه بیشتر طول بکشد و همچنان صفحه مانیتور سفید و خالی باشد سایت را ترک می کنند.

پیش از ظهور سیستم های مدیریت محتوا چون وردپرس سایت ها متشکّل از صفحات دست نویس اچ تی ام ال(HTML) بودند که سرعتی نسبتا مکانیکی و کند داشتند اما با پا به عرصه گذاردن نرم افزاری چون پی اچ پی(PHP) و سیستم های مدیریت محتوا(CMS) استفاده از فضای داینامیک همه گیر شد، سیستم های مدیریّت محتوا خاصه وردپرس در ابتدای نصب سرعتی قابل قبول دارند امّا با گذر زمان و سنگین شدن حجم محتوا و اضافه شدن تصاویر و افزونه ها سرعت آنها کاهش می یابد، امّا چاره ی کار کجاست و چه طور باید سرعت بارگزاری سایت را افزایش داد.

اگر دسترسی به سخت افزار سرور دارید ارتقای سرور به وضعیّتی حرفه ای با پشتیبانی از رم و هارد مناسب به عنوان مثال استفاده از هاردهای NVME مناسب خواهد بود امّا اغلب در ابتدا دسترسی به سرور موجود نیست و غالباً فضای اشتراکی اجاره میشود و سایت با بسیاری سایت های دیگر از یک سیستم مشترک بهره می برند، در ادامه به مواردی اشاره شده که تنها در اسکریپت و ساختار سایت لحاظ می شوند و تاثیر آنها مناسب است

  • کم کردن تعداد درخواست های HTML از طریق کمباین(یکی سازی) فایل های استایل(CSS) و جاوا اسکریپت(JS).
  • کم کردن تعداد درخواست های پایگاه داده از طریق حذف و غیر فعالسازی افزونه هایی که کارایی روزمره ندارند.
  • استفاده از تصاویر بهینه شده در سایت.
  • استفاده از تصاویر مناسب برای اندازه های مختلف تصویر، به عنوان مثال نیاز نیست تصویر با عرض تمام 1280px برای فضایی با عرض 300px استفاده و لُود شود.
  • استفاده از کش کردن سایت با بهره گیری از ترفندها و افزونه های مناسب آن.
  • استفاده از CDN جهت بارگیری محتوای استاتیک همچون فایل استایل، جاوا اسکریپت یا تصویر.
  • در وردپرس کم کردن تعداد نوشته ها در برگه ی بلاگ، همینطور کم کردن تعداد نوشته در RSS.
  • در وردپرس غیر فعالسازی بخش هایی از سیستم که کاربرد ندارند همچون اموجی

موارد مطرح شده در این نوشتار در سئو و ارتقای رتبه ی سایت نیز موثر است، در نوشته ی سئو، ارتقا سایت و تکنیک های آن به موضوع ارتقای رتبه ی سایت به تفصیل پرداخته شده.

برای بررسی سرعت بارگزاری سایت ابزارهای آنلاینی موجود است که در نوشته ی سایت‌های سنجش سرعت بارگزاری سایت به آن پرداخته شده است.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *